Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!!

 Εάν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου στην πόλη του φωτός και έχεις χρόνο και χρήματα για shopping εδώ είναι κάποια μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς:

1. Colette boutique - Μετά την επόμενη μέρα.... : Η colette boutique είναι μοναδική...έχει από όλα...ρούχα παπούτσια αξεσουάρ, περιοδικά, cd, βιβλία, φωτογραφικές μηχανές και i-pod. Όλα μοναδικά, οι σχεδιαστές σχεδιάζουν αποκλειστικά για αυτή. Οι τιμές είναι φυσικά τσιμπιμένες αλλά αξίζει να κάνεις έστω και μία βόλτα αφού μπορεί να πετύχεις διάφορες εκθέσεις π.χ φωτογραφίας ή σχεδιαστές να υπογράφουν βίβλια. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι δύο μέρες μετά είχαν αλλάξει όχι μόνο τη βιτρίνα αλλά και ολοκληρό το πάνω όροφο, όπου έχει λιγοστές κρεμάστες με ρούχα και πολλές κούκλες ντυμένες με μοναδικά σύνολα. Σχεδόν για όλα έχουν μόνο ένα κομμάτι. Ακόμα και τα χρώματα στο i-pod είναι μοναδικά. Αξίζει τέλος να πάτε στον κάτω όροφο, που έχει καφέ-εστιατόριο, ένα μικρό αλλά μοναδικό καφέ..... Θα τη βρείτε στη Rui Saint Honore 324 με Rue du 29 Juillet γωνία. Υποσημείωση στη Rue du 29 Juillet λίγο πιο πάνω από την Colette βρίσκεται η boutique του Marc Jacobs.

2. Gallerie Lafayette : Στο κέντρο του Παρισιού πολύ κοντά στην όπερα βρισκέται ένα τεράστιο κτίριο με ένα πανέμορφο τρούλο. Εκεί θα βρείτε πάρα πολλούς σχεδιαστές, τσάντες ρούχα παπούτσια. Αν είστε λάτρεις της μόδας, πιστέψτε με όταν κατεβείτε στον κάτω όροφο με τα παπούτσια θα νιώσετε σαν να έχετε πάρει ναρκωτικά. Μία έκσταση...Ανδρικά γυναικεία, παιδικά σουβενίρ αλλά και για το σπίτι. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την επωνυμία των προϊόντων. Μόνο σουβενίρ να μην πάρετε γιατί σίγουρα θα τα βρείτε και αλλού πολύ πιο φθηνά.

3. Μονμάρτη : Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Μονάρτη.... μπες δεξιά και αριστερά στα στενάκια, εκεί θα δεις τη γνήσια κουλτούρα της παριζιάνικης μόδας....οι τιμές κυμαίνονται από 20-100€ αναλόγως. Θα βρείτε ώραια δωράκια για φίλους και λίγοτερο εμπορικά κομμάτια. Προσέξτε όμως για να τα βρείτε θα πρέπει να περπατήσετε μέσα στα στενάκια πριν ανεβείτε στην κεντρική πλατεία. Στην περιοχή δηλαδή ακριβώς κάτω από την Μονμάρτη.

4. Champs Elysees : Είναι ο δρόμος που οδηγεί από το Λούβρο στην Αψίδα του Θριάμβου. Διάφορα καταστήματα δεξιά και αριστερά άλλα πιο φθηνά και άλλα πιο ακριβά. Αξίζουν τα καταστήματα της Adidas, της Lui Vuitton και της Gap, σαν πιο οικονομικό.

5. Boulevard Saint Germain : εκεί βρίσκετια το διάσημο Cafee de Flore που πήγαιναν ο Νταλί και ο Oscar Wilde. Είναι επίσης ένα πολύ καλός δρόμος για shopping. Πολλοί διάσημοι οίκοι βρίσκονται εκεί, αν το σηκώνει η τσέπης σας κάντε μία βόλτα. Περπατήστε επίσης και στις καθέτες σε αυτή Rue de Rennes και Rue Bonaparte.

6. Outlel αγορά La Valle Village : Για να πάτε εκεί θα πρέπει να πάρετε την κόκκινη γραμμή RER με κατεύθυνση προς Disneyland και να κατεβείτε μία στάση πρίν τον τερματικό σταθμό της Disneyland στη στάση Via Del' Europa. Μόλις κατεβείτε και βγείτε από το σταθμό των τρένων πάτε δεξιά μέσα στο εμπορικό κέντρο και στο τέλος του θα βρείτε το Outlet Πάνω από 100 μάρκες. Εκεί θα βρείτε καλές τιμές στη LongChamp στα Peppe Jeans και στα Miss Sixty και πιο ανεβασμένες στις boutique των σχεδιαστών. Είναι όμορφα σαν σκηνικό από ταινία, σαν ένα μικρό χωριουδάκι μόνο με ρούχα. Αν δεν έχετε κσαναπάει σε κάποια άλλη χώρα αξίζει να πάτε να το δείτε και να ψωνίσετε και κάποια πράγματα, αλλά σε γενικές γραμμές απογοητεύτηκα συγκριτικά με κάποιο αντίστοιχο που είχα πάει στην Ιταλία. Και αν δεν βρείτε τίποτα να σας αρέσει μπορέιτε πάντα να επιστρέψετε στο εμπορικο και να ψωνίσετε από εκεί, είναι εξίσου όμορφο και θα έχετε πολλές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου